Code544 gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan code544 voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Ik ga akkoord.

Wie is code 544?

Code 544 is een eigenaarsvereniging 2.0. Ze is uw digitale partner bij het sluiten van een huurovereenkomst en de verdere opvolging ervan.

Zo biedt Code 544 in een eerste fase met de huurbarometer de eigenaar/verhuurder, een wettelijk correct instrument om op basis van objectieve criteria uit de veelheid van kandidaat-huurders bij eliminatie de meest geschikte er uit te kiezen.

De huurbarometer is voor de huurder een instrument om na te gaan of de huurprijs niet te hoog is .

Het is tevens een instrument om de huurprijs te laten schommelen om te komen tot een juiste verhouding.

Na de selectie van uw huurder wordt de eigenaar via Code 544 de keuze geboden uit de verschillende huurovereenkomsten, zoals daar zijn de korte duur overeenkomst (minder dan drie jaar) of de huurovereenkomst van 9 jaar.

Bij het opstellen en sluiten van de overeenkomst, kan u via de stakeholders van Code 544, onder andere een afzonderlijke rekening per verhuurd pand openen, via hetzelfde platform een huurwaarborg stellen, een proces-verbaal van plaatsbeschrijving bij intrede maken, een verzekering afsluiten, … zonder dat u uw zetel of scherm moet verlaten.

Eens alle documenten ingevuld zijn, wordt de huurovereenkomst opgevolgd en wordt de eigenaar/verhuurder automatisch verwittigd van scharniermomenten binnen de huurovereenkomst. Zo krijgt de eigenaar/verhuurder een melding wanneer de huurder niet heeft betaald en deze moet aangemaand worden, dat de huurovereenkomst ten einde loopt en deze kan worden opgezegd, dat de huur kan geïndexeerd worden, … opnieuw zonder dat u als eigenaar/verhuurder uw zetel of scherm moet verlaten.

Indien er zich problemen voordoen tijdens de duurtijd van de huurovereenkomst staat een gans team van ervaren juristen klaar om u hierbij te adviseren. Dit kan gebeuren over de telefoon, bij een persoonlijk onderhoud of via een schriftelijk advies.

Code 544 heeft de intentie om de eigenaar/verhuurder en diens belangen in de meest ruime zin te behartigen.

Waarom de naam “Code 544”…

“Eigendom is het recht om op de meest volstrekte wijze van een zaak het genot te hebben en daarover te beschikken, mits men er geen gebruik van maakt dat strijdig is met de wetten of met de verordeningen.”

De basisprincipes van het eigendomsrecht zijn opgenomen in artikel 544 van het Burgerlijk Wetboek.

Verhuren legt dit eigendomsrecht deels aan banden. Huurders hebben rechten en verplichtingen die aan dit eigendomsrecht van de verhuurder bepaalde grenzen stellen.

Daarom is de keuze van uw huurder en de correcte opmaak van uw huurovereenkomst van essentieel belang.

Dit begint met het screenen van uw huurder, het selecteren van een geschikte huurder en het sluiten van een correcte huurovereenkomst. Daarnaast is een goede begeleiding en, indien nodig, een juist advies noodzakelijk.

Zodat elke eigenaar blijft verhuren, zonder zich beknot te voelen in zijn eigendomsrecht voorzien in artikel 544 van het Burgerlijk Wetboek…

Huren en verhuren en toch goed slapen. Daar staat “Code 544” voor.

Uw huurmogelijkheden berekenen?

Doe de huurbarometertest!

Lid worden?

Bekijk hier onze formules

Reeds lid?

Ga naar uw online dossiers

Een afspraak maken?

Contacteer ons