Code544 gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan code544 voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Ik ga akkoord.

FAQ 26. Verplichte vermelding van de huurprijs en de kosten

27.1 Huurovereenkomsten gesloten voor 1 januari 2019

Vanaf 18 mei 2007 dient, bij de verhuring van een goed dat bestemd is voor bewoning in de ruime betekenis, in elke officiële en publieke mededeling het bedrag van de gevraagde huurprijs en van de gemeenschappelijke lasten ,te worden vermeld. Een schending van deze verplichting kan door de gemeenten worden bestraft met een administratieve boete tussen 50 en 200 euro.

27.2 Huurovereenkomsten gesloten vanaf 1 januari 2019

Ook voor de huurovereenkomsten die vallen onder het Vlaams Woninghuurdecreet geldt dat bij de verhuring van een goed dat bestemd is voor bewoning in de ruime zin van het woord, elke officiële of publieke mededeling de gevraagde huurprijs en de kosten en lasten moet vermelden. Een geafficheerde huurprijs geldt hierbij niet als een bindend prijsaanbod.

Een schending van deze verplichting kan door de bevoegde gemeente bestraft worden met een administratieve boete van 50 tot 350 euro.