Code544 gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan code544 voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Ik ga akkoord.

Actueel

Filters:

Impact maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis op de huur/verhuur van “studentenkamers” of “koten”

17-03-2020

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de normale werking van de private en sociale huurmarkt en dus ook op de huur en verhuur van “studentenkamers” of “koten”

Studentenhuurovereenkomst worden meestal gesloten voor één (academie) jaar.

Nu de universiteiten en hogescholen hun lessen hebben opgeschort, rijst de vraag : “Blijven studentenhuurovereenkomsten gewoon verder lopen nu de universiteiten en hogescholen hun lessen hebben opgeschort, of worden deze eveneens opgeschort en moet de student (of zijn ouders) de huur al dan niet verder blijven doorbetalen ? 

Impact maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis op het huurrecht

17-03-2020

Ter bestrijding van het nieuwe coronavirus (COVID 19) heeft de overheid een aantal beperkende maatregelen uitgevaardigd.

Door alle niet-essentiële verplaatsingen te verbieden, hoopt men de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de normale werking van de private en sociale huurmarkt.

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal vragen over de invloed van de coronamaatregelen op de verhuring van private en sociale woningen in het Vlaamse Gewest. 

Uw huurmogelijkheden berekenen?

Doe de huurbarometertest!

Lid worden?

Bekijk hier onze formules

Reeds lid?

Ga naar uw online dossiers

Een afspraak maken?

Contacteer ons